Hof van Oeloven

 

Vanaf 4 april is de verkoop gestart van twintig bouwkavels voor particuliere zelfbouw van vrijstaande woonhuizen zonder welstandseisen, genaamd Hof van  Oeloven. Het Hof (voormalige Erkensterrein) grenst aan de Bouwbergstraat, de Oelovenstraat en Hoogenboschweg. De gemeente is eigenaar van de kavels. De inschrijving verloopt uitsluitend via een vaste makelaar, Dijkstra Woningadvies. Meer informatie vindt u op www.dijkstrawoningadvies.nl. De verkoop verloopt via een lotingsprocedure. Zuidervaart en Tammenga notarissen zijn projectnotaris en verzorgen de loting en de levering van de kavels. De trekking zal plaatsvinden op 19 mei aanstaande om 11.00 uur in de Brikke Oave te Brunssum.

Bron: Dijkstra Woningadvies

Klik hier voor een artikel in De Limburger over bovenstaand project.

Gisterochtend heeft de loting betreffende Hof van Oeloven plaatsgevonden. Hierbij wordt de proces-verbaal akte betreffende de loting gepubliceerd. Vanwege bepaalde omstandigheden maakt de gemeente een voorbehoud:

 

1. De loting is verricht conform het toepasselijke lotingreglement particuliere bouwkavels (doss 65688 versie III 31-03-22) dat inschrijvers bij aanmelding voor de loting aanvaard hebben; en

2. Aan het proces verbaal geen rechten ontleend kunnen worden; en

3. Naar aanleiding van de loting nadere informatie gegeven zal worden over het vervolg van de procedure. Naar verwachting zult u die informatie per brief van de gemeente op of voor 27 mei 2022 ontvangen. De gemeente verzoekt u deze brief af te wachten.

Tiny House project Beekdaelen

 

De gemeente Beekdaelen gaat een stuk grond gelegen in Schimmert ter beschikking stellen aan een zogenaamde tiny house gemeenschap, bestaande uit tien ‘tiny houses’. Een tiny house is een relatief nieuwe vorm van wonen met een duidelijke filosofie. Het zijn kleine volwaardige vrijstaande woningen van maximaal 50 m2 vloeroppervlak met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Door de kleine oppervlakte dalen de woonlasten en daarnaast is het de bedoeling dat de bewoners zoveel mogelijk zelfvoorzienend zijn. Daartoe wordt een deel van het stuk grond, naast de tiny houses en een gemeenschapsgebouw, ingericht als moestuin en wekt de tiny house gemeenschap zijn eigen energie op via zonnepanelen.

 

Dit duurzame idee sluit aan bij de visie van Beekdaelen en de algemene tendens om duurzamer te willen leven, die zich ook vertaalt in kleiner wonen, consuminderen en bewuster omgaan met de omgeving.

 

 

Bij het realiseren van dit vernieuwende project wordt de gemeente Beekdaelen en de tiny house gemeenschap bijgestaan door Zuidervaart & Tammenga notarissen als ‘projectnotaris’.