Vereniging de Schatkisthof

 

Op 23 augustus jl. is vereniging de Schatkisthof opgericht. De vereniging is in het leven geroepen te waarborgen dat het monumentale gebouw 'De Schatkist' te Schinveld wordt behouden. De Schatkist is een voormalig schoolgebouw dat in samenwerking met verschillende partijen is gerestaureerd en is omgevormd tot zeven woningen. Over dit project werd geschreven in een lokaal blad, welk artikel u hieronder kunt lezen.


Tiny House project Beekdaelen

 

De gemeente Beekdaelen gaat een stuk grond gelegen in Schimmert ter beschikking stellen aan een zogenaamde tiny house gemeenschap, bestaande uit tien ‘tiny houses’. Een tiny house is een relatief nieuwe vorm van wonen met een duidelijke filosofie. Het zijn kleine volwaardige vrijstaande woningen van maximaal 50 m2 vloeroppervlak met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Door de kleine oppervlakte dalen de woonlasten en daarnaast is het de bedoeling dat de bewoners zoveel mogelijk zelfvoorzienend zijn. Daartoe wordt een deel van het stuk grond, naast de tiny houses en een gemeenschapsgebouw, ingericht als moestuin en wekt de tiny house gemeenschap zijn eigen energie op via zonnepanelen.

 

Dit duurzame idee sluit aan bij de visie van Beekdaelen en de algemene tendens om duurzamer te willen leven, die zich ook vertaalt in kleiner wonen, consuminderen en bewuster omgaan met de omgeving.

 

 

Bij het realiseren van dit vernieuwende project wordt de gemeente Beekdaelen en de tiny house gemeenschap bijgestaan door Zuidervaart & Tammenga notarissen als ‘projectnotaris’.

Contact

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.